Előfizetői tartalom

Már a románok sem idegenkednek

Portfolio
A román kötelező nyugdíjalapok egy új döntés értelmében a vagyonuk legfeljebb 5 százalékát fektethetik be mostantól az olyan alternatív befektetésekbe, mint a magántőke vagy a nyersanyagok. A nyugdíjalapokat felügyelő hatóság szerint a lépéssel minél szélesebb diverzifikációs lehetőséget akartak adni a szektornak, ami segítheti az alapkezelőket a kockázatok szétterítésében, és csökkentésében.

A román nyugdíjalapoknál a legújabb szabályozás változás miatt már nincs akadálya annak, hogy olyan alternatív eszközökbe fektessenek be, mint például a magántőke vagy a nyersanyagok. Az alapokat felügyelő hatóság (CSSPP) ugyanis áldását adta a befektetési stratégiát meghatározó szabályok megváltoztatására, ami mind a kötelező nyugdíjalapokat, mind az önkéntes...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés