Előfizetői tartalom

Holtzer: Kockáztatni kell, hogy visszanyerjük a pénzünket

Portfolio
A tavalyi rossz hozamokért nem tehetők felelőssé a nyugdíjpénztárak, hiszen az egész világon hasonló tendenciákat láthattunk, az elveszett pénz visszakeresése miatt pedig érdemes lehet - akiknek még legalább 15 évük van a nyugdíjig - magasabb részvényhányadú portfóliót választani - mondta el Holtzer Péter az Inforádióban. A Nyugdíj- és Időskori kerekasztal elnöke szerint akik 2015-2020 körül mennek nyugdíjba, azoknál állami segítség sem kizárt, hiszen a válság miatt aránytalanul rosszabbul járhatnak.

A magánnyugdíjpénztárak esetében még mindig igen magasnak mondható a hazai eszközök aránya a portfólión belül, körülbelül 70 százalékot érheti el ez az arány, ami azért lehet meglepő, hiszen a magyar pénz- és tőkepiac rendkívül kicsi és labilis - mondta el Holtzer Péter, a Nyugdíj és Időskori kerekasztal (Nyika) elnöke az Inforádiónak. Akinek legalább 15 éve van...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés