Előfizetői tartalom

Új eszközzel próbálják feléleszteni a vállalati hitelezést

Portfolio
Egy egészen új ötlettel állt elő a finn pénzügyminisztérium, hogy felélessze a vállalatok rövid távú hitelezését, a február elején benyújtandó tervezet szerint az állami alapítású, 10.4 milliárd eurós vagyont kezelő nyugdíjalap befektetési irányvonalait alakítanák át. A lépéssel akár komoly keresletet is generálhatnak a kereskedelmi váltók piacán, ami alapvetően a vállalatok rövid távú finanszírozásának a közkedvelt eszköze.

A finn pénzügyminisztérium a pénzpiac fellendítése érdekében egy csomagot állított össze, aminek egyik részeként a legfőbb állami nyugdíjalap nagyobb mértékben is vásárolhatna kereskedelmi váltókat a piacon. A State Pension Fundot még évekkel ezelőtt azért alapította az állam, hogy a majdani nyugdíjkötelezettségeknek eleget tudjanak tenni. Az alappal már előre elkülönítenek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés