Előfizetői tartalom

Az osztrákoknak is főhet a fejük a hozamok miatt

Portfolio
A konzervatívabb befektetési stratégia mellett is 13 százalékot veszthettek átlagosan az ausztriai foglalkoztatói nyugdíjalapok tagjai az előzetes adatok alapján, ami minimálisra vágta vissza a hosszú távú hozamokat is. A veszteségek láttán többen visszasírják a 2003-ban eltörölt minimum hozamgaranciát, miközben egyes politikusok attól sem riadtak vissza, hogy nyíltan bírálják az alapok részvénybefektetéseit.

Az előzetes adatok alapján az ausztriai foglalkoztatói nyugdíjalapok (Pensionskassen) vesztesége 2008-ban 13.3 százalék lehetett, a felmérésben azok az alapok vettek részt, amik az ausztriai Pensionskassen Federation FVPK tagjai - írja az IPE.com. A veszteségek rányomták a bélyegüket az alapok hosszú távú teljesítményére, ami az egy évvel ezelőtti 6.8 százalékról mára 2.62...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés