Előfizetői tartalom

Feláldozzák az öngondoskodást a költségvetés oltárán

Portfolio
Mit sem ért a litván köztársasági elnök vétója, hiszen a parlament másodszor is nagy többséggel elfogadta az önkéntesen választható nyugdíjalapokba átcsoportosított járulékok csökkentését. A döntés a kormányzó koalíciós párt mentőcsomagjának egy részét képezi, amire a költségvetési hiány kordában tartása miatt van szükség. A változtatás értelmében átmenetileg több pénz áramlik az állami pillérbe, miközben egy átlagos tag vesztesége a két év alatt meghaladja a havi jövedelmének a felét.

A litván parlament másodszor is megszavazta a nyugdíjalapokba fizetett járulékok drasztikus csökkentését, amit még korábban a köztársasági elnöki küldött vissza aláírás hiányában a Seimas-nak - írja az IPE.com. A 141 tagú parlament a köztársasági elnök (Valdas Adamkus) vétóját vagy egyszerű többséggel, vagy ha alkotmányt érintő kérdésről van szó, akkor háromötödös...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés