Előfizetői tartalom

Az Erste anyavállalatáé lett az Erste Alapkezelő

Portfolio
A nemzetközi Erste Csoport holdinggá alakulásának újabb állomásaként eladta az Erste Befektetési Zrt. az Erste Alapkezelő Zrt.-ben lévő, 100 százalékos tulajdoni arányt megtestesítő összes részvényét a tavaly augusztusban megalakult holdingvállalatnak, az Erste Group Bank AG-nak. Ezzel a tranzakcióval az Erste Alapkezelő Zrt. kikerült az Erste Bank Hungary Nyrt. konszolidációs köréből.

A tavaly megalakult holdingtársaság egyébként az Erste Csoport stratégiai irányítási feladataira összpontosít, emellett az egyes országokban biztosítja a helyi üzletágak számára az infrastruktúrát. A holdingtársaság mindemellett még az üzleti területek, vagyis a Világpiacok, valamint a Csoportszintű Vállalati és Befektetési Banki Szolgáltatások üzletág működéséért...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés