Előfizetői tartalom

Csúnyán elbántak a részvényalapokkal

Portfolio
Brutális veszteségek, hihetetlen hullámzások és jelentős tőkekivonás - így lehetne röviden jellemezni a magyar és a közép-kelet-európai piacokon befektető alapok tavalyi teljesítményét. Az alapok a negatív környezet hatása alatt sem riasztottak el ugyanakkor annyi befektetőt, mint hihetnénk, ráadásul a nettó hozamok terén is jobban muzsikáltak, mint a mögöttes piacokat jellemző indexek, igaz, a 2008-as veszteségek még a hosszabb távú teljesítményeken is fájó nyomot hagytak.

Ronda egy év volt, az egyszer biztos. 2008-ra minden befektető biztosan nagyon élesen fog emlékezni, és nem feltétlenül a pekingi olimpia vagy a labdarúgó EB miatt. Az év során kicsúcsosodott pénzügyi és ennek hátán érkező gazdasági válság nemcsak a jelentős kockázatokat vállaló befektetőket, hanem mindenkit súlyosan érintett, akármilyen óvatosan is igyekezett kezelni...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés