Előfizetői tartalom

A legatyásodott egyház profira bízza a pénzét

Portfolio
Az utóbbi évtizedekben többször is félmilliárd font felett csökkent az anglikán egyház vagyona a nem megfelelő befektetések miatt, azonban csak a mostani világégés bírta rá a vezetőket arra, hogy egy profi alapkezelőre bízzák a vagyon kezelését. A győztes pályázó hat számjegyű fizetést kapna, az egyház szóvivője szerint pedig nem feltétlenül lesz elvárás az anglikán egyházhoz való tartozás.

Az anglikán egyház azt tervezi, hogy felvesz egy befektetési igazgatót, mivel a válságban igen csak megfogyatkozott a 8.5 milliárd dollárra taksált egyházi alap vagyona. A professzionális alapkezelőt busás (hat számjegyű) fizetésért alkalmaznák, aki a vagyon optimális befektetéséről gondoskodna - írj a Bloomberg. A VIII. Henrik uralkodása idején megalakult anglikán egyház...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés