Előfizetői tartalom

Borult a papírforma - Mégsem rezeltek be a befektetők

Portfolio
A hazai befektetési alapok vagyona 2008 decemberében 17.5 milliárd forinttal emelkedett, aminek nagy része az alapok friss tőkebevonásának volt köszönhető. Az mindenképpen optimizmusra ad okot, hogy az alapok vagyonát a hozamok növelni tudták, azonban két egyedi tényező is van, ami befolyásolja a képet. Egyrészről az ingatlanalapokkal kapcsolatban biztosat csak 2009 márciusában tudunk mondani, hiszen akkor jelennek majd meg először a még novemberben bejelentett tőkekivonások. Másrészről egy egyedi technikai tényező miatt 40 milliárd forintos friss tőkebevonás a zártkörű alapok számlájára volt írható, ami teljes egészében ellensúlyozta a nyilvános alapok tőkekiáramlását.

A komoly tőkekivonási hullám úgy látszik alábbhagyott a hazai befektetési alappiacon, a legfrissebb statisztikák szerint ugyanis 2008 decemberében a kezelt vagyon 17.5 milliárd forinttal emelkedett - derül ki a BAMOSZ havi adataiból. A havi változás 0.7 százalék volt vagyonarányosan, az összvagyon 2,526 milliárd forintot ért el, miközben három hónappal ezelőtt még 3,000 milliárd...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés