Előfizetői tartalom

Ez a magyar nyugdíjrendszer: drága, igazságtalan és hiteltelen

Portfolio
A nemzetközi gazdasági válság fontos változásokat indíthat el a magyar nyugdíjszabályozás terén Holtzer Péter, a Nyugdíj és Időskor Kerekasztal elnöke szerint, miután a krízis egészen egyértelművé tette a rendszer költségei mellett az igazságtalanságait is. A jogalkotás ugyanakkor még sokszor átgondolatlan és a célokkal ellentétesen ható lépésekkel nehezíti az egyébként is komoly átalakuláson keresztül menő nyugdíjpénztári szféra helyzetét.

A negatív pénztári hozamok mellett a válság nagyon fontos szemléletváltást is hozhat a magyar nyugdíjrendszer számára, úgy tűnik, a döntéshozók már a 13. havi nyugdíjhoz hasonló tabukhoz is hozzá mernek nyúlni - nyilatkozta Holtzer Péter, a Nyugdíj és Időskor Kerekasztal elnöke a novemberi Stabilitás Pénztárkonferencia kapcsán a szövetség számára. A szakértő hangsúlyozta...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés