Előfizetői tartalom

Ekkora halom aranyat még nem látott a világ

Portfolio
Soha nem látott mennyiségű aranyat tárol raktáraiban a világ legnagyobb aranybefektetési alapja, miközben a legfontosabb ezüst alap készletei is hajszálnyira megközelítették a több hónappal ezelőtti csúcsokat. Az elmúlt hetek stabil növekedése pedig az egyre erősödő befektetői érdeklődésről tanúskodik, ami az árfolyamokra is jótékony hatást gyakorolnak.

Rekordszinten zárta az évet a világ legnagyobb arany ETF-jének, azaz tőzsdén kereskedett befektetési alapjának fizikai aranykészlete, az SPDR Gold Shares portfóliójában december végén 775.33 tonna arany volt, szemben a szeptember közepi 614.35 tonnával. Akkor az alap a nyersanyagpiacokon végigsöprő eladási hullám miatt vágta vissza készleteit, ami azóta azonban erőteljes növekvő...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés