Előfizetői tartalom

Tényleg olyan rémes körülmények között tengődnek a nyugdíjasok?

Portfolio
A visegrádi országok között forintban számolva Magyarországon láthattuk a legalacsonyabb öregségi nyugdíjakat az elmúlt években, azonban relatív értelemben már a nyugdíjak megfelelnek a régiós átlagnak. Az egyre csökkenő gazdasági növekedés ellenére viszont 2005 és 2007 között 21 százalékkal emelkedtek a magyar átlagnyugdíjak, ami messze kiemelkedett a régióban.

A másfél éve tartó válság miatt több országban is aggodalommal figyelik a nyugdíjrendszereket, hiszen a fejlett országokban a nyugdíjalapok magas részvénykitettsége miatt a megtakarítások hozamai tragikusan alakultak, nem egy esetben láthattunk 20 százalékos visszaesést az év eleje óta. A háztartások nyugdíj célú megtakarításai ennek megfelelően nagymértékben csökkentek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés