Előfizetői tartalom

Keményen beszólt mindenkinek a milliárdos menedzser

Portfolio
Élesen bírálta kollégáit és versenytársait a tavaly egészen elképesztő, 1000 százalék feletti hozamot elérő hedge fund menedzser, John Paulson. A szakember nemtetszését az elmúlt hónapokban sorozatossá vált felfüggesztések váltották ki, miután számos hedge fund - elkerülendő a befektetői rohamokat - egy időre beszüntette a kiszálló befektetők pénzének kifizetését. A Hedge Fund Research adatai szerint a globális hedge fund vagyonnak nem kevesebb, mint 18 százalékát érinti hasonló felfüggesztés.

Az 53 éves menedzser úgy nyilatkozott, hogy akármilyen zűrös piaci szegmenst is nézünk, több százmillió dolláros forgalmat láthatunk, így az alapkezelők elő tudnák teremteni a szükséges likviditást a befektetők kifizetésére. Világosak a problémák, de akkor is az alapkezelő felelőssége, hogy biztosítsa a kellő mennyiségű készpénzt, hogy a befektetők hozzájuthassanak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés