Előfizetői tartalom

Sorra dőlnek be a spekik, ebből baj lesz!

Portfolio
Három hónap alatt 344 fedezeti alap szűnt meg a Hedge Fund Research adatai szerint, amire az adatbázis vezetése óta nem volt példa. Év eleje óta összesen 693 alapot kellett likvidálni, ami éves szinten 70 százalékos növekedésének felel meg, azonban minden bizonnyal a nagyobb bedőlésekre még a következő év elejéig várni kell.

2008 harmadik negyedévében történelmi magasságokba emelkedett a megszüntetett fedezeti alapok száma, ami nem meglepő az alapuniverzum átlagos teljesítményének fényében. Az év eleje óta a fedezeti alapok átlagosan 19 százalékot vesztettek, amit súlyosbít az egész szektort érintő tőkekivonási hullám. Az alapokat amerikában több vezető politikus is a tőzsdei zuhanások fő...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés