Előfizetői tartalom

Generali Alapkezelő: hármassal kezdődő infláció, 10 százalékos alapkamat decemberre

Portfolio
"Önmagában az infláció, illetve annak várható pályája jóval alacsonyabb alapkamatot indokolna, ugyanakkor az ország sérülékenysége nem teszi azt lehetővé, hogy az MNB a fejlett piacok jegybankjaihoz hasonló nagy léptekben csökkentse az irányadó kamatszintet. Egy ilyen lépés a forint árfolyamának stabilitását (így közvetve az infláció alakulását is) veszélyeztetné, ugyanakkor az ország finanszírozhatóságát is kérdésessé tenné.

A jegybank kommunikációja alapján a decemberi ülésen újabb kamatcsökkentés várható, úgy gondoljuk, hogy az alapkamat 10%-os szinten búcsúztatja az óévet. Ha az elkövetkező másfél hétben újabb pozitív hírek látnak napvilágot (ez a mostani inflációs adat is ilyen egyébként), akkor az sem kizárt, hogy a Monetáris Tanács egy 100 bázispontos vágást is megkockáztat."...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés