Előfizetői tartalom

Nem lehet más válasz a 47 százalékos veszteségre!

Portfolio
Az év eleje óta a vagyona közel felét elvesztő Citadel fedezeti alap leépítésekre szánta el magát, amit elsőként Japánban és Kínában kezd meg. A három százalékos létszámleépítés valószínűleg csak a kezdet, a válság miatt ugyanis komoly bevételkiesésekkel kell számolnia az alapnak, amiért egyre nehezebbé válik a világ számos pontjára kiszervezett egységek fenntartása.

Az egyik legnagyobb amerikai fedezeti alap, a Citadel Investment Group LLC. bezárja a Japánban lévő irodáját a súlyos veszteségek miatt, 2008 végéig pedig felszámolja az ázsiai kirendeltségét is - írja a Reuters. A leépítések miatt 37 embert küldenek el a cégtől, ami világszerte összesen 1,200 embert foglalkoztat. A Citadel egy hónappal ezelőtt még 18 milliárd dollárt kezelt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés