Előfizetői tartalom

Ilyen feltételek mellett biztos, hogy nem mentjük ki őket!

Portfolio
Az egyik legnagyobb állami befektetési alap nem kíván befektetni az amerikai bankszektorban, mivel a stratégiai fontosságú szektor befektetéseinél a kormány erős megkötéseket alkalmaz. A kínai CIC vezetői szerint az amerikaiak csak a saját érdekeiket nézik, és nem hajlandók a szabályokon lazítani, ami viszont elengedhetetlen lenne a befektetéshez.

A China Investment Corp. (CIC) igazgató helyettese szerint, a 200 milliárd dolláros vagyont kezelő állami befektetési alap nem kívánja feltőkésíteni a bajba jutott nyugati bankokat, mivel helytelen megszorítások kapcsolódnak jelenleg ezekhez a befektetésekhez - írja a Reuters. " Egyrészről Amerika elvárja, hogy segítsünk rajtuk, másrészről viszont gyanakodva néznek ránk....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés