Előfizetői tartalom

A kínai fogyasztók mentik meg a világot

Portfolio
A legnagyobb feltörekvő piacok kellő erővel rendelkeznek ahhoz, hogy hosszan elnyúló szenvedés nélkül kilábaljanak a gazdasági visszaesésből a BRIC mozaikszót először használó Jim O’Neill szerint. A kínai fogyasztók a szakember szerint megmentik a világot, hiszen már az elmúlt évben is lényegesen többet tettek hozzá a globális növekedéshez, mint amerikai társaik, ráadásul a BRIC országok együttesen a világ devizatartalékainak 41 százaléka felett gyakorolnak ellenőrzést.

"A BRIC országok fogyasztói kihúzzák majd a pácból a világot" - véli a Brazíliát, Oroszországot, Indiát és Kínát egyetlen kalap alá vonó BRIC mozaikszót megalkotó Jim O’Neill. A Goldman Sachs közgazdásza szerint a legnagyobb feltörekvő országok fogyasztói alig várják, hogy még többet költhessenek, ezzel kirántva a világgazdaságot abból a gödörből, amibe a hitelválság...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés