Előfizetői tartalom

Nincs mit tenni, egy nagyágyú kéttéválik

Portfolio
Az összesen 17 milliárd dolláros vagyont kezelő Tudor Investment szétdarabolja a legnagyobb alapját, mivel ebben látja a szektort sújtó negatív környezet egyetlen megoldását. Novemberben a befektetők a rossz teljesítmény miatt az alap vagyonának 14 százalékát akarták kivonni, amire az alapkezelő az átmeneti befagyasztással és feldarabolással válaszolt. A következő két hónapban a korábbi alap helyén két alap jön létre, melyek között az egyik kifejezetten a túladottá vált feltörekvő piaci eszközökre fog koncentrálni.

A Tudor Investment Corp. átmenetileg felfüggesztette a 10 milliárd dollárt kezelő BVI Global Fund kifizetéseit, mivel a fedezeti alapot hamarosan szétdarabolják - írja a Bloomberg. Egy neve elhallgatását kérő illetékes szerint az egyik új alap - aminek a neve Legacy lesz - a kifejezetten túladottá vált befektetésekre fog koncentrálni, mint például a feltörekvő piaci vállalati...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés