Előfizetői tartalom

Ja, hát így könnyű nyugdíjasnak lenni!

Portfolio
Az ír nyugdíjalapok rossz teljesítménye miatt a kormány átmenetileg könnyítené a nyugdíjrendszert, mivel aki most menne nyugdíjba, az a válság miatt körülbelül 20 százalékkal alacsonyabb nyugdíjat kapna. Ezt elkerülendő a kormány lehetővé tenné számukra, hogy ne kelljen azonnal átváltani a megtakarításukat járadékra, hanem a vérzivataros idők elmúltával tehessék ezt meg a magasabb nyugdíj reményében.

Az ír szociális és családügyi miniszter, Mary Hanafin közelmúltban tett kijelentése szerint a globális válság miatt megfontolják, hogy a hamarosan nyugdíjba menő embereknél ne kelljen azonnal a - nyugdíj célú - megtakarításukat járadékra váltására - írja a Global Pensions. Magyarországhoz hasonlóan ott is vannak nyugdíjalapok (nálunk kötelező nyugdíjpénztárak működnek)...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés