Előfizetői tartalom

Válság: újabb szerencsétlen ezreket tesznek lapátra

Portfolio
Több vezető beosztású alapkezelő és elemző kénytelen elhagyni a termékeivel hazánkban is jelenlévő BlackRockot, miután az alapkezelő óriás beállt a versenytársai sorába, és jelentős munkaerőleépítésekbe fog. Az elbocsátott alapkezelők között találhatunk kifejezetten sikertelen szakembert, de a sokezres elbocsátások biztosan nem csak az ügyetleneket érintik majd.

Kipenderítette több portfóliómenedzserét és elemzőjét is az Egyesült Államok legnagyobb tőzsdén forgó alapkezelője, a Blackrock Inc. A társaság 20 éves fennállása során először kényszerült ilyen drasztikus lépésekre, de a piaci környezet miatt drámaian romló profitkilátások miatt kénytelen jelentős leépítésekkel csökkenteni a bérköltségeit, hasonlóan egyébként...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés