Előfizetői tartalom

A nyugdíjasok védelme mindennél előbbre való

Portfolio
A legfőbb New York-i állami nyugdíjalap drasztikus lépésre szánta el magát, három alapkezelőtől összesen 2.3 milliárd dollárt vont ki. Az indok egyszerűen az volt, hogy az alapok részvénybefektetéseinek értéke hét hónap alatt 20 százalék felett esett, amivel alulteljesítőnek bizonyultak. A nyugdíjalapok nagyrésze a magas részvénykitettség miatt a válságban komoly veszteségeket könyvelhetett el, amiért több alap is az alternatív befektetési eszközök irányába mozdult, illetve mozdul el.

A New York-i állami nyugdíjalap több részvényalapba fektetett pénzét is kivonta, összességében 2.3 milliárd dollár értékben - áll a Reuters által hivatkozott közleményben. A döntés meghozatala tipikusnak számít a mostani környezetben, az alapkezelő nem tudott a benchmarkokkal lépést tartani, sőt alulteljesítőnek bizonyult, ami azonnali tőkekivonást okozott. A tőkekivonásban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés