Előfizetői tartalom

Lassan oszlik a köd - Merre tovább az ingatlanalapokkal?

Portfolio
Ismét forgalmazzák a két héttel ezelőtt felfüggesztett ingatlanalapok jegyeit, de a befektetők a korábbiakkal ellentétben csak kilencven nap után juthatnak pénzükhöz, ráadásul a most még bizonytalan jövőbeli árfolyamon. Az alapkezelők mozgástere az új szabályok révén megnőtt, a szabályozó és a piaci szereplők reményei szerint így már elkerülhető az ingatlanok kényszerértékesítése. Több kérdés is nyitva áll még, egyes alapok zártvégűvé alakulhatnak, és azt sem zárhatjuk még ki végérvényesen, hogy lesz olyan alap, amely kénytelen lesz újabb felfüggesztést is igénybe venni, sőt, végső esetben a felszámolás útjára lépni.

Újraindul, de hogyan?. Hétfőtől újraindult a november 7-én felfüggesztett ingatlanalapok többségének forgalmazása, miután a PSZÁF pénteken közzétette, elfogadja az alapkezelési szabályzatok módosításait. Az elmúlt két hét bizonytanságát követően tehát némileg tisztább a kép, de az összes kérdőjel még nem tűnt el az ingatlanalapok környékéről. Könnyen lehet...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés