Előfizetői tartalom

PSZÁF: "A helyzet komoly, de nem reménytelen az ingatlanalapoknál"

Portfolio
A PSZÁF az ügyfelek védelmének érdekében a súlyos tőkekivonásoktól sújtott ingatlanalapok és ingatlanalapok alapjainak jegyeinek a forgalmazását 10 forgalmazási napra felfüggesztette, ami a mai napon jár le. A PSZÁF és a BAMOSZ által tartott közös sajtótájékoztatón elhangzottak szerint a jövő hét hétfőtől újrainduló forgalmazás az ingatlanforgalmazó alapoknál eszközérték arányosan 95 százalékban fenntartható lesz. Varga Csaba a PSZÁF-től a Portfolio.hu kérdésére elmondta, hogy a legnagyobb alapkezelők mögött álló bank lombardhitelt tud majd nyújtani a befektetőknek, ami gyakorlatilag azt jelenti, hogy a befektetési jegy fedezete mellett kapnak majd hitelt. Ezzel a befektetők a pénzük egy részéhez gyorsabban juthatnak hozzá, mint a visszaváltástól számított 90 nap, ami mindenhol egységesen bevezetésre került. Varga Csaba hétfőtől átmenetileg volatilisebb piacra számít, azonban a következő hetekben a normális üzletmenet folytatódhat tovább.

A cikk megjelenését követően az alapkezelők közleményei is el kezdtek szállingózni:Kapcsolódó cikkünk2008.11.21 14:50Újraindítják a Raiffeisen Ingatlan Alap jegyeinek forgalmazását2008.11.21 16:55Az OTP Ingatlanbefektetési Alap jegyeinek forgalmazása is újraindul2008.11.21 20:32Újraindul a Budapest Ingatlan Alapok Alapja forgalmazása is"November 10.-től 10 napra felfüggesztettük...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés