Előfizetői tartalom

Az argentin állam bekebelezi a nyugdíjalapokat

Portfolio
Az utolsó szavazáson is átment az argentin elnöknő államosítási tervezete, amivel Argentínában egy teljesen új nyugdíjrendszer jön létre. A külföldi befektetők komoly eladásokkal reagáltak még az egy hónappal ezelőtti bejelentésre, ami komoly részvényindex zuhanásokat okozott. A befektetők bizalma az államosítás miatt gyakorlatilag teljesen odalett, az pedig csak hónapok múlva tudhatjuk meg, hogy ekkora árat megért-e a lépés.

Csütörtök este az utolsó akadály is elhárult az argentin kormány előtt, hogy államosítsa az eddig magánkézben lévő nyugdíjalapokat. President Cristina Fernández de Kirchner elnöknő az előző hónapban jelentette be az államosítási tervét, a cél az államháztartás finanszírozási problémáinak megoldása, valamint a hazai fizetőeszköz értékének a megőrzése volt. Egyértelmű...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés