Előfizetői tartalom

Ámulnának a nyugdíjasok, ha tudnák miben van a pénzük!

Portfolio
A 15 hónapja tartó válság komoly átalakulást hozhat a nyugdíjalapok portfóliójában, a nagy nyertesek az alternatív befektetések lehetnek a közvetlen részvénybefektetések legnagyobb kárára. Az elmozdulás pedig komoly versenyt hozhat az észak-amerikai és európai vagyonkezelési piacon, hiszen a felmérések szerint 2012-re a díjbevételek 60 százaléka fog az alternatív befektetésekből származni. Egyelőre azonban kétséges, hogy mekkora mértékben fognak külső vagyonkezelőkre támaszkodni a nyugdíjalapok a saját házon belüli megoldással szemben.

Az elmúlt 15 hónapban tapasztalt részvényzuhanások miatt a nyugdíjalapok várhatóan újragondolják a befektetési stratégiájukat, és a későbbiekben a közvetlen részvénykitettség csökkentésével összhangban az alternatív befektetések felé fognak elmozdulni - derül ki két, európai és észak-amerikai nyugdíjalapok körében végzett felmérésből. A részvényarány csökkentéséből...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés