Előfizetői tartalom

Ésszel fektess részvénybe!

Portfolio
A tavaly kirobbant jelzálogpiaci válság az utóbbi évtizedek legnagyobb részvényzuhanását indította el a világ tőkepiacain, így joggal merülhet fel a kérdés, hogy mi okból lehet szüksége a háztartásoknak még több részvényre - az utóbbi időben értékpapírszámla nyitási láz lett ugyanis úrrá a lakosságon. Tény, hogy a nyugat-európai országokban lényegesen magasabb a háztartások képzeletbeli portfóliójának részvénykitettsége - hosszabb távon ugyanis magasabb hozamot érhetünk el általuk -, ami a pénzügyi kúltúra fejlődésével összhangban a részvényarány növekedését kellene, hogy eredményezze hazánkban is, azonban ha a régiós országokhoz viszonyítjuk a magyar adatokat, akkor a kép teljesen megváltozik.

Miért kellene több részvény?. Az utóbbi időszak részvénypiaci zuhanásait látva érdemes utánajárnunk, hogy egy átlagos magyar befektető a megtakarításainak mekkora részét fekteti részvényekbe, vagy ennek megfelelő kockázatosabb eszközökbe. Általánosan elfogadott nézet hazánkban, hogy a magyar befektetők túlságosan konzervatívak a befektetési eszközök kiválasztásának...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés