Előfizetői tartalom

Hogyan lesz ebből magasabb nyugdíj?

Portfolio
2008 első kilenc hónapjában összesen 2.2 milliárd koronás nyereséget hoztak össze a cseh nyugdíjalapok, ami igaz, hogy éves szinten 37 százalékos visszaesésnek felel meg, azonban a környező országokban az alapok rendszerint veszteséggel zárták ugyanezt az időszakot a magas részvényaránynak köszönhetően. A Nyugdíjalapok Szövetségének elnöke szerint nincs ok az aggodalomra, hiszen a vagyon nagyrésze biztonságos befektetésekben van kihelyezve, ami azonban hosszabb távon nem feltétlenül a legjobb választás. A válság miatt lehet, hogy rövid távon jól járnak az ügyfelek, több évtized távlatában viszont már a részvénybefektetések előnye jön ki a kockázatmentesebb befektetésekkel szemben.

A cseh nyugdíjalapok nyeresége 2008 január-szeptember között 2.2 milliárd cseh koronára csökkent az egy évvel ezelőtti 3.5 milliárd koronáról a Nyugdíjalapok Szövetségének adatai szerint - írja a Global Pensions. Mindettől függetlenül az önkéntes nyugdíjalapokban hivatalosan regisztrált ügyfelek száma 3.8 millió főről 4.2 millió főre emelkedett (Csehországban kétpilléres...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés