Előfizetői tartalom

A válság keze messzire elér

Portfolio
A "credit crunch" az utóbbi hónapokban elérte a megújuló energia szektort is, az itt működő vállalatok részvényei gyakorlatilag függőleges esésbe kezdtek, amiben nagy részt játszott a forráshoz jutási nehézségek mellett a kőolaj világpiaci árának visszaesése is. A beruházások rekord mértékben csökkentek, azonban a szakértők szerint a rövid-távú bizonytalanságok ellenére hosszabb távon mindenképpen folytatódhat az elmúlt években tapasztalható növekedés.

A környezetkímélőbb, tiszta technológiákba való beruházások az elmúlt évek rekord mértékű emelkedései után először csökkentek a pénzügyi válság miatt, miközben korábban több szakértő is optimizmusának adott hangot a szektor növekedését illetően. 2008 harmadik negyedévében éles visszaesés volt látható a tiszta energiába való beruházások (ebben benne van...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés