Előfizetői tartalom

Hamecz: "Óriási hiba volt belenyúlni a rendszerbe"

Portfolio
Téves az a feltételezés, hogy a nyugdíjpénztárak kötvényeladásai állnának a magyar állampapírpiac nehéz helyzetének hátterében, Hamecz István szerint a választható portfóliók kialakítása nem gyakorolt számottevő hatást az állampapírpiacra. A szabályozás váratlan megváltozása emiatt súlyos tévedés volt a szakember szerint.

"Nem értek egyet azokkal, akik a választható portfóliók ellen érvelnek" - hangsúlyozta Hamecz István, az OTP Alapkezelő elnök-vezérigazgatója, hozzátéve, hogy el kell különítenünk a befektetési folyamat helyességét a rövid távú eredményektől. "Lehet helyes befektetési módszerek mellett is balszerencsénk, ezt látjuk most" - mondta Hamecz a Stabilitás Pénztárkonferencián...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés