Előfizetői tartalom

Még küzdenek az argentin nyugdíjalapok az állami bekebelezés ellen

Portfolio
Saját reformtervezet összeállításával próbálnak küzdeni az államosítás ellen az argentin nyugdíjalapok, válaszul Cristina Fernandez elnöknő egy héttel ezelőtti javaslatára. A tervezet szerint az állam átvenné az irányítást az 55 százalékban államkötvényeket tartó magánnyugdíjalapok felett, így enyhítve az állam kamatterheit, illetve addicionális finanszírozási forráshoz juttatva az államkasszát.

A nyugdíjalapok szövetségének vezetője szerint a reformcsomag már korábbi ötleteket kombinál, és a fő elemei, hogy az alapok konzervatívabb befektetési politikát folytatnak, és a nyereség nélkül zárt hónapokra nem számítanának fel jutalékokat - írja a Reuters. "A cél az lenne, hogy minél jobban diverzifikált portfólióink legyenek"- nyilatkozta Sebastian Palla. Az államosítási...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés