Előfizetői tartalom

Itt a Fed új programja, sokat várnak tőle!

Portfolio
A három héttel ezelőtt beharangozott váltó vásárlási program a mai napon veszi kezdetét, az amerikai jegybank ezáltal a befagyott váltópiacot próbálja feléleszteni, a Lehman bedőlése óta ugyanis a legfőbb vásárlók, a pénzpiaci alapok eltűntek a a piacról. A program vagyonkezelését ellátó Pimco vezetője szerint a Fed lépése nemcsak a váltópiacon, hanem a bankközi piacon is elindíthatja a kamatlábak esését, ami a piacba vetett bizalom visszaállásának az első jele lehet.

Az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed a mai nappal indította útjára a legújabb rövid lejáratú váltó vásárlási programját (CPFF), aminek keretében a történelemben először alacsony kamatlábak mellett közvetlenül vásárol vállalatoktól váltókat (commercial paper) - írja a Reuters. A CPFF elindítására azért volt szükség, mivel a rövid lejáratú váltópiac...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés