Előfizetői tartalom

"Létrehoztunk egy szörnyet"

Portfolio
Érezték a hitelminősítők, hogy nagy gond lesz, mégsem léptek semmit, legalábbis ez derült ki egy törvényhozási meghallgatáson nyilvánosságra hozott belső levelezésekből. A társaságok a váratlan és megdöbbentően erőteljes lakáspiaci fordulatra mutogatnak, de a hatóságok szerint sokkal inkább a hitelminősítők működésében keresendő a probléma, amire megoldást jelenthet, ha a hitelminősítők közvetlenül is felelnének a befektetők váratlan veszteségeiért.

Akik csinálták, tudták Előre sejtették a Moody’s, a Fitch és a Standard & Poor’s munkatársai, hogy a túlzó hitelminősítések miatt akár válság is kirobbanhat, mégsem tudtak ellene megfelelően fellépni - derült ki egy kongresszusi meghallgatáson, ahol a hitelminősítő intézetek felelősségét igyekeztek az amerikai törvényhozók feltárni. "Létrehoztunk egy szörnyet"...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés