Előfizetői tartalom

Csak viszi az adófizetők pénzét az óriás

Portfolio
Még koránt sem ért véget a világ legnagyobb biztosítójának, az AIG-nek a vesszőfutása, ugyanis egyelőre nem lehet tudni, hogy mennyibe fog ténylegesen kerülni a biztosító megmentése. A jelenleg állami irányítás alatt álló cég több üzletágát is el kívánják adni a jövőben, többek között az amerikai életbiztosítási üzletágat is, a befolyó összegeket pedig a kormánytól felvett hitel visszafizetésére fogják fordítani.

A világ valaha létező legnagyobb biztosítóját, az American International Groupot (AIG) az amerikai kormány mentette meg a bedőléstől, amikor szeptember 16-án a többségi részesedésért cserébe 85 milliárd dolláros hitelt nyújtott a biztosítónak. Ebben a hónapban a kormány még pótlólagosan 37.8 milliárd dolláros hitelt tett elérhetővé a biztosít számára, az összesen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés