Előfizetői tartalom

A válság újabb lépcsője: robbanhat a nyugdíjbomba

Portfolio
A befektetési bankházak elleni súlyos perekbe is torkollhat az amerikai pénzügyi válság, a felháborodott ügyfelek között pedig ott lesznek a világ legnagyobb nyugdíjalapjai is, miután a krízis epicentrumában lévő speciális eszközökkel őket is alaposan kitömték a közvetítők. A nyugdíjalapok az elértéktelenedő (vagy legalábbis értékelhetetlen) "toxikus" eszközökön globálisan százmilliárd dollárokat veszíthetnek, ráadásul kétséges, hogy az állami mentőakció rájuk is vonatkozik-e. A magyar nyugdíjpénztárakra viszont a válság ezen aspektusa nem gyakorol hatást, miután ezekkel a problémás eszközökkel szembeni kitettségről nem beszélhetünk az ágazatban.

A nyugdíjalapok és a privát ügyfelek vannak soron Nagyon komoly jogi eljárásokra számíthatunk a különféle pénzügyi közvetítők és hitelminősítőkkel szemben, ha a nyugdíjalapok megpróbálják visszaszerezni a korábban betonbiztosnak tűnő speciális termékeken elszenvedett jelentős veszteségeiket. Hasonló helyzetben lehetnek a private banking ügyfelek is, akiknek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés