Előfizetői tartalom

"Az etikus befektetés nem üres romantika, komoly hozam múlhat rajta"

Portfolio
A hazánkban és a régiónkban működő pénzügyi intézmények nem különösebben törődtek a tevékenységük nem pénzügyi vonatkozásaival, a közelmúlt globális eseményei ugyanakkor rávilágítottak, hogy a megfelelő vállalatirányítási, vagyonkezelési irányelvek nélkülözhetetlenek a piacon - véli Narina Mnatsakanian, az Principles for Responsible Investing (PRI) projektmenedzsere, aki szerint többek között ez vezetett oda, hogy a nyugati országokban több mint 15,000 milliárd dollárnyi vagyont kezelnek ezeknek a szempontoknak a hangsúlyozott figyelembevételével.

"A befektetők egyre inkább felismerik, hogy egy vállalat jövőbeli értékét hosszú távon nagyon nagy mértékben befolyásolja, hogy mennyiben felel meg a környezeti, társadalmi és vállalatirányítási (environmental, social, governmental, ESG) szempontoknak." - véli Narina Mnatsakanian, az ENSZ által támogatott Principles for Responsible Investing (PRI) projektmenedzsere. Mi sem...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés