Előfizetői tartalom

Mi változott a magánnyugdíj pénztáraknál?

Portfolio
Most hétfőtől kezdődően lépett életbe a 282/2001-es kormányrendelet változtatása, ami azt a fontos módosítást tartalmazza, hogy a korábbiakkal ellentétben a magánnyugdíjpénztáraknak nem 2009., hanem 2011. június 30-ra kell elérniük a választható portfóliós rendszer minimális részvény befektetési arányait, ami elviekben növelheti a pénztárak állampapír keresletét. Rövid távon valószínűbb, hogy a pénztárak nem adják el nagyobb mértékben a részvényeiket (ezzel realizálnák a részvényeken elért veszteségeket), hanem az újonnan befolyó friss tőkét használják fel az állampapírok vásárlására.

Az állampapírpiaci anomiák miatt előző hét pénteken bejelentésre került, hogy a kötelező magánnyugdíjpénztárak számára megváltozik a választható portfóliós rendszer részvényarányaira vonatkozó törvényi előírás. A 282/2001. kormányrendelet régi változata szerint a pénztáraknak 2009. június 30-ig kellett eleget tenniük az egyes portfóliókra vonatkozó részvényarányok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés