Előfizetői tartalom

Mi a rosszabb: a bizonytalanság vagy a biztos hanyatlás?

Portfolio
Elmúlt a bizonytalanság a nemzetközi tőkepiacokról, már egészen bizos a recesszió a G-7 országaiban az ING elemzői szerint. Ezzel együtt a piacok reakciója eltúlzottnak tűnik, aminek hátterében a tőeáttételes spekulatív pozíciók leépítése áll. Ezzel együtt a vállalati nyereségek lényegesen csökkennek az előttünk álló év során, a gazdasági növekedés pedig leghamarabb 2009 végén térhet vissza a hosszú távú pályájához, a részvénypiacok feltámadása pedig nagyjából hat hónappal előzi majd meg a gazdaság tényleges talpraállását.

Ha más pozitívumot nem is láthatunk, legalább a biztonytalanág csökkent: a G-7 országokban egyértelművé válta recesszió, elmúltak a kétségek - írják az ING Investment Management elemzői, akik egyúttal elismerik, a piaccal együtt ők maguk is a kelleténél kisebb valószínűséget társítottak a legrosszabb kimenetelt hozó forgatókönyvhöz. Most pedig a harmincas évek óta...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés