Előfizetői tartalom

Soha nem látott tőkekivonás jöhet

Portfolio
Komoly nyomást gyakorolhat az amerikai pénzügyi szektorból kiindult válság a hedge fund iparágra is, amelyből egyelőre még nem érkeztek jelentős csődhullámról, egymást erősítő összeomlásokról hírek. Az ilyen jellegű apokalipszis ugyan nem biztos, hogy bekövetkezik, de egyértelmű, hogy az alapoknak óriási tőkekivonási hullámmal kell megküzdeniük az előttünk álló hónapokban.

A harmadik negyedév végéhez közeledve ugyanis a piacokról érkező hírek biztosan nem nyugtatják meg a befektetőket, akiknek a negyedév vége lehetőséget nyújt majd a tőkéjük kivonására (a hedge fundok csak meghatározott időszakonként, jellemzően negyedévente engedélyezik befektetőiknek a visszaváltást, és ekkor is meglehetősen hosszú átfutással). Különösen rossz...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés