Előfizetői tartalom

Biztos a bukó a világ másik felén - bánkódhatnak a nyugdíjasok

Portfolio
A világ ötödik legnagyobb, dél-kóreai nyugdíjalapja az év első nyolc hónapjában összesen 1 százalékos mínuszt hozott össze a részvényárfolyamok esése miatt - jelentette be az ország szociális minisztériuma. Önmagában a megrendült amerikai pénzügyi vállalatok részvényein legalább 100 millió dollárt vesztett a nyugdíjalap az elmúlt hónapokban, ami között megtalálható volt a csődbe jutott Lehman Brothers is.

A dél-kóreai Szociális Minisztérium pénteki bejelentése szerint a National Pension Services (NPS), a világ ötödik legnagyobb nyugdíjalapja 2008-ban nagy valószínűséggel nem tud majd pozitív hozamot elérni a részvényárfolyamok esése miatt, éppen ezért azt tervezi, hogy a közeljövőben a részvényvásárlásait visszafogja - írja a MarketWatch. Az alap összesen majdnem 200...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés