Előfizetői tartalom

Tartós fellendülésre még nincs kilátás (Raiffeisen elemzés)

Portfolio
A 2008-as év eddig kevés örömet hozott a részvényekbe befektetők számára. A kelet-európai tőzsdék is erőteljes, 25% és csaknem 50% közötti árfolyamveszteségeket voltak kénytelenek elkönyvelni. Az erős inflációs dinamika, valamint a jelentős amerikai és európai konjunkturális visszaesés is negatívan hatott az árfolyamokra. Tovább fokozta az árfolyamok csökkenését, hogy számos amerikai és európai bank likviditási nehézségekkel küzdött, a befektetők kivették pénzüket a részvényalapokból, és a globális kockázat-megítélés nagymértékben romlott. Az alábbiakban a Raiffeisen Capital Management elemzését közöljük változtatások nélkül.

Oroszország is erőteljes árfolyamcsökkenéssel küzd A sorozatos rossz hírek hatására még a májusig kiváló eredményeket mutató orosz részvénypiac is kénytelen volt búcsút mondani nyereségeinek, és jelenleg meglehetős mínuszban áll - az év eleji eredményekhez képest mintegy 50%-ot esett vissza. A brit-orosz BP-TNK olajipari vegyes vállalat tulajdonosainak egyre kiélezettebb...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés