Előfizetői tartalom

Csodát vitt-e véghez az amerikai pénzügyminisztérium?

Portfolio
A hétvégi kormányzati bejelentést, miszerint az amerikai pénzügyminisztréium veszi át a két legfőbb jelzálogügynökség irányítását, kitörő lelkesedéssel fogadták a piacok. A UBS elemzői is jó lépésnek tartották az akciót, azonban véleményük szerint az amerikai gazdasággal kapcsolatos félelmek továbbra is fennmaradtak, így nem lehet a tőzsdék nagyobb mértékű felemlekedésére számítani.

A hétvége folyamán az amerikai pénzügyminisztérium bejelentette, hogy átveszi az irányítást a két jelzáloghitel-óriásnál, a Fannie Maenél és a Freddie Macnél. A két mamutcég közvetlenül és közvetetten a 12,000 milliárd dolláros amerikai jelzálogpiac csaknem feléért felelős, ezért sem nézhették tétlenül az összeomlásukat, aminek gyakorlatilag visszafordíthatatlan...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés