Előfizetői tartalom

Ez nem volt benne a pakliban, mégis megállapodtak az állami alapok

Portfolio
Egy hónappal ezelőtt még senki sem számított rá, azonban most a legnagyobb szuverén állami alapok közös megállapodást írtak alá, ami lehűtheti a fokozott nyugati kedélyeket, mivel a magatartáskódex megtiltja a résztvevőknek, hogy bármilyen formában befolyásolja a politika a befektetési döntéseiket. A hatalmas összegeket kezelő állami alapok vagyona a következő öt évben 25 százalékkal emelkedhet az előrejelzések szerint, miközben a jövőben egyre nagyobb teret kaphatnak az ingatlanbefektetések.

A világ legnagyobb állami befektetési alapjai az előzetes várakozásokkal ellentétben megállapodásra jutottak a közös magatartáskódexről, ami megtiltja, hogy az önkéntesen részt vevő szuverén alapok a befektetési döntéseiket bármilyen politikai akaratnak rendeljék alá - írja a The Independent. Az új megállapodás, amit a Nemzetközi Valuta Alap (IMF) szorgalmazott a leginkább...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés