Előfizetői tartalom

Átláthatóbb lesz az amerikai alappiac

Portfolio
A befektetők a jövőben gyorsabban és egyszerűbben tudnak majd információhoz jutni a befektetési alapokról a legfőbb szabályozó szerv, az amerikai tőzsdefelügyelet (SEC) tervei szerint, ami növelni fogja a hatalmas amerikai befektetési alappiac átláthatóságát. A SEC szoftvere az IDEA ugyanis olyan könnyen kezelhető keresési felülettel rendelkezik, amiben a befektetők össze tudják hasonlítani az alapok teljesítményét, díjterhelését vagy a befektetések kockázatát.

" A célunk az, hogy a befektetőknek elérhetővé tegyük az összegyűjtött információkat." - mondta Andrew Donohue a SEC befektetés-kezelési divíziójának vezetője. Az új szofver, az IDEA (Interactive Data Electronic Applications) az 1990-es évek elején bevezetett adatbáziskezelő programot, az Edgart fogja váltani. Az IDEA automatikusan össze fogja gyűjteni a SEC alapokra vonatkozó...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés