Előfizetői tartalom

Öt éve nem volt ekkora a baj

Portfolio
A befektetési alapok tovább folytatták mélyrepülésüket, a negatív piaci környezet fennmaradása miatt a befektetők közel 135 milliárd forintot vontak ki az alapokból a második negyedévben. Az elmúlt öt évben nem volt arra példa, hogy egymás után két negyedévben is csökkenjen akár az alapokban, akár más pénzügyi intézmények által kezelt vagyon állománya - derül ki a BAMOSZ legfrissebb adataiból. A pénztárak a hazai hozamkörnyezet elmúlt hónapokban megfigyelt rallyjának köszönhetően erős államkötvény vásárlásokba kezdtek, amiből a biztosítók is kivették a részüket.

Csökkenés minden fronton. A 2003-as nagy visszaesést idézi a 2008 második negyedéves befektetési alapokban kezelt vagyon alakulása, az összvagyon 4.3 százalékkal 3,010 milliárd forintra csökkent, ami 135 milliárd forintos süllyedésnek felel meg. Az alapokon kívül (pénztáraknak, biztosítóknak, egyéb ügyfeleknek )kezelt vagyon nagysága csupán elhanyagolható mértékben 0.1...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés