Előfizetői tartalom

"Új alapokkal és régiós terjeszkedéssel készülünk a jövőre"

Portfolio
Úgy tűnik, a hazai befektetők lassan megtalálják a saját attitűdjüknek megfelelő alapokat, így lényeges tőkekivonás csak a váratlanul kockázatosnak bizonyult kötvényalapoknál volt az elmúlt hetekben. Hibázik viszont, aki most száll ki, hiszen a hazai kötvénypiac már kedvező beszállási pontokat kínál - véli Hamecz István, az OTP Alapkezelő elnök-vezérigazgatója. A garantált alapokban továbbra is óriási potenciál rejlik, de emellett a társaság egyre nagyobb hangsúlyt helyez az alternatív, total return termékekre is, aminek egyik legjobb példája a hazai piacon egyedülálló stratégiát követő Klímaváltozás 130/30 alap. Eközben az alapkezelő az anyabank nyomában járva egyre nagyobb szerepet szán a régiós terjeszkedésnek is.

Már érdemes lehet kötvényeket venni. Portfolio.hu: Úgy tűnik, hogy a nemzetközi piacok bizonytalansága ellenére is folyamatosan áramlik a tőke a hazai alapokba. Ennyire bátrakká váltak a befektetők az elmúlt hónapokban? Hamecz István: Érdemes azért alapkategóriánként vizsgálni a tőkebeáramlásokat. Jól látható, hogy a részvényalapokban - legalábbis a saját ügyfeleink...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés