Előfizetői tartalom

Adják-veszik az ügyfeleket a román nyugdíjalapok

Portfolio
Hiába volt ágazati szinten sikeres a romániai kötelező nyugdíjalapok tagtoborzási kampánya, úgy tűnik túl sok nyugdíjalap kezdte meg a működését a piacon, miközben a vártnál kisebb vagyonon kénytelenek osztozni. Az alapok fele így nem tudta elérni a kritikus nagyságot az ügyfélszám tekintetében, ezért kénytelen lehet ügyfélportfólióját értékesíteni. Az első üzlet már létre is jött, az OTP mintegy 3 millió euróért adja át ügyfeleit a BT Aegon alapjának.

Alig néhány héttel a négyhónapos tagtoborzó kampány és a választást elmulasztó ügyfelek elosztása után máris öt nyugdíjalap igyekszik megszabadulni ügyfélportfóliójától Romániában. Az Omniasig, OTP, Prima Pensie, Zepter és Marfin ötösfogat összesen alig több mint százezer ügyfelet gyűjtött az indulásuk óta eltelt időszakban, így ezek az alapok lényegesen elmaradnak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés