Előfizetői tartalom

Ezt a békát le kell nyelnünk - negatív reálhozamok a nyugdíjpénztáraknál

Portfolio
Meglehetősen gyenge évet tudhat maga mögött a hazai magánnyugdíjpénztári ágazat, a pénztárak ugyanis 2003 óta először negatív átlagos reálhozamot értek el, a vagyonuk tehát a magas inflácó következtében veszített értékéből. A legjobb és legrosszabb hozamok közötti különbség ráadásul soha nem látott alacsony szintre csökkent, ami arra utal, hogy a péntzárak nem szívesen keresnek külön utakat maguknak. A nyugdíjmegtakarítások terén ugyanakkor egy év elenyészően rövid idő, hosszú távon pedig a választható portfóliók révén lényegi különbség alakulhat ki az egyelőre meglehetősen együttmozgó ágazatban.

A negatív reálhozam keserű pirulája.... Ígéretesen indult, csúnya vége lett A világ számára 2007 másodiik felében nyilvánvalóvá vált, amit sok elemző már sokkal korábban is hangsúlyozott, hogy az amerikai hitelezési gondok nemcsak átmeneti visszaesést, hanem hosszasan elnyúló, recesszióval vagy legalábbis ahhoz közeli lassulással járó válságot is hozhatnak. A...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés