Előfizetői tartalom

Rettenthetetlenek a magyar befektetők

Portfolio
Úgy tűnik, a hazai befektetési alapok befektetőit nem rémítette meg a kelleténél jobban a nemzetközi részvénypiacok megroppanása, és a bizonytalan globális kilátások ellenére sem vonják ki tőkéjüket az alapokból. Ígéretes fejlemény, hogy a részvényalapok terén sem volt komoly tőkekiáramlás a januári negatív nettó értékesítéssel szemben - amit viszont egyetlen alap okozott -, sőt, a befektetők a piacok februári megpihenését vásárlásokra használták fel. Ezzel együtt a legnagyobb értékesítést továbbra is a legalacsonyabb alapkategória, a pénzpiaci alapok könyvelhették el februárban.

A BAMOSZ tagok által kezelt befektetési alapok összvagyona február végén 3.203 milliárd forintot tett ki, a BAMOSZ tagjai február végén összesen 335 alapot kezeltek. A mintegy 1.3 százalékos vagyonnövekedés ugyan inkább stagnálásnak tűnik, de nem szabad elfelejtenünk, hogy mindez igen negatív környezetben következett be, mind a hazai piacokat, mind pedig a nemzetközi helyzetet...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés