Előfizetői tartalom

A pánik megtette hatását? - 20 milliárd forintot vontak ki egyetlen alapból

Portfolio
Súlyos tőkekivonást szenvedett el a részvényalapok kategóriája januárban, ami azonban egyetlen nagy indexkövető alapnál koncentrálódott, míg más részvényalapoknál nem volt ilyen számottevő a visszaváltások nagysága. Az ágazat egészében ráadásul ismét pozitív volt a nettó értékesítése, annak ellenére, hogy a negatív tőkepiaci környezet miatt az alapok közel 50 milliárd forintot veszítettek januárban. A befektetők ugyanakkor a kifejezetten alacsony kockázatú pénzpiaci és garantált alapokba fektettek, nemcsak friss megtakarításaikat, hanem meglévő kötvény és vegyes alapjaik visszaváltásából származó tőkéjüket is.

A BAMOSZ tagok által kezelt befektetési alapok összvagyona a hónap végén 3,163 milliárd forintot tett ki. A hazai befektetési alapokban kezelt vagyon tehát immáron negyedik hónapja nem tud számottevő elmozdulást produkálni erről a szintről. A stagnálás oka a mögöttes piacok gyenge teljesítményében keresendő, az alapok iránti kereslet ugyanis az ágazati értékesítési adatok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés